Βοτανοθεραπεία

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΙΜΙΑΣ
Στην περίπτωση ασθενών με μορφή αναιμίας, η οποία θεραπεύεται με διαιτολογικά συμπληρώματα, μπορεί να γίνει αντικατάσταση τους με τα αντίστοιχα φυτικά συμπληρώματα του φαρμακείου. Αυτά παρουσιάζουν λιγότερες έως καθόλου παρενέργειες εάν χρησιμοποιηθούν σωστά και θεωρούνται πιο φιλικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η επιλογή δυσγλυγινικού σιδήρου αντί του κλασικού, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφησή του, αποφεύγοντας φουσκώματα και δυσκοιλιότητα, ακόμα και στους ασθενείς με ευερέθιστο έντερο. Επίσης, αντίστοιχα το φολικό οξύ και η βιταμίνη Β12 ή ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β, μπορεί να επιλεγεί με άριστα αποτελέσματα από το ράφι βιταμινών.
Η βοτανοθεραπεία αντίστοιχα, θα ενισχύσει τη δράση αυτών, επιλέγοντας τσουκνίδα, η σημύδα, η καρυδιά, το φασκόμηλο, το τζίντζεγκ (εκτός αν υπάρχουν καρδιακά νοσήματα), η αψιθιά, η ερυθραία ή κενταύριον και το φυτό αγγελική.
Τα τρόφιμα που θεωρούνται πλούσια σε αντίστοιχα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος και  μπορούν να ενταχτούν στο καθημερινό διατροφολόγια είναι το συκώτι και τα κόκκινα κρέατα, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, τα παντζάρια, τα μήλα, τα αποξηραμένα φρούτα όπως τα βερίκοκα, οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα και όσα ψωμιά και δημητριακά είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο.
Για την καλύτερη απορρόφηση των φυτικών πηγών σιδήρου, απαιτείται μικρή ποσότητα κόκκινου κρέατος. Για όσους είναι αυστηρά χορτοφάγοι δίνεται αυτή η δυνατότητα με την ταυτόχρονη κατανάλωση βιταμίνης C,  από πηγές όπως πορτοκάλια ή αλλά εσπεριδοειδή.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η ταυτόχρονη κατανάλωση τροφίμων που εμποδίζουν την απορρόφηση θα πρέπει να αποφεύγεται. Αυτά είναι η σόγια, το γάλα, ο κρόκος του αυγού, οι φυτικές ίνες, το τσάι και ο καφές. Μόνο στην περίπτωση της δυσκοιλιότητας θα πρέπει να λαμβάνονται φυτικές ίνες ακόμα και με τη μορφή συμπληρωμάτων αν κρίνεται απαραίτητο.
Η γιόγκα, επιπρόσθετα, μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση με την πρακτική συγκεκριμένου ασκησιολογίου. Αυτές οι τεχνικές περιλαμβάνουν την όρθια τσιμπίδα, την καθιστή τσιμπίδα, τη στήριξη στο κεφάλι, τη λαμπάδα και τη νάντι-σόντανα πραναγυάμα χωρίς κράτημα αναπνοής. Επίσης η uttanapadasanam, yastikasana, η καμήλα, η μικρή γέφυρα και ο χαιρετισμός στον ήλιο, ενισχύουν την κυκλοφορία και ενδυναμώνουν όλο το σώμα.
Άλλες μορφές εναλλακτικής θεραπείας, που βοηθάνε εξίσου είναι η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η παραδοσιακή κινέζική ιατρική. Όπως επίσης και η υιοθέτηση μπάνιου με κρύο νερό και οι καθημερινές βαθιές δεκάλεπτες αναπνοές.


Για πληροφορίες σχετικά με προϊόντα υγιεινής διατροφής, συμπληρώματα και φυτικά καλλυντικά επισκεφτείτε την ιστοσελίδα παρακάτω ή επικοινωνήστε στο 6948040045 για μία δωρεάν συμβουλευτική ευεξίας healthylife.myflpbiz.com